
SEO açısından yaptığımız web sitelerin Google kriterlerine uygun olması gerekir ki Google botları tarafından tarandığında hızlıca indexlensin. Burada aslında Google botlarının kural açısından en çok önem verdiği URL yapısı devreye giriyor.
Peki Ya SEO Uyumlu Sitelerde Url Yapısı Nasıl Olmalı?
Mümkün olduğunca kısa bir URL yapısı kullanmalısınız. Kalıcı bağlantı ayarlarınız kesinlikle id şeklinde olmamalı. Eğer yüksek trafikli bir siteye sahip değilseniz veya bir haber siteniz yoksa yapmanız gereken URL yapısını en kısa haliyle kullanmaktır.
WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarları Nasıl Olmalı?
Sitenizin yönetim paneline giriş yaptıktan sol panelde bulunan ayarlar seçeneğinin altında bulunan kalıcı bağlantılara tıklayın ve açılan pencereden URL yapısıyla ilgili olarak içinde gün ay yıl geçen arşiv şeklinde bir URL yapısı veya içinde sadece sayfa id’lerinin göründüğü bir yapı olacaktır. Bunlar bizim işimizi çözmeyeceği için URL yapısını /yazı adı şeklinde ayarlamalıyız.
Link Yapısını Daha Sonra Güncellesem Problem Olur Mu?
WordPress girilen içerikleri harika bir dosyalama sistemi ile barındırır. Siz bir yazı girdiğinizde wordpress o yazıyı gün ay yıl olarak, sayfa id numarası vererek ve eğer manuel bir değişiklik yapmadıysak girdiğimiz sayfa başlığını da buna dahil ederek saklar. Daha sonra ayarlar bölümünden yapacağımız bir günceleme ile aslında var olan bir link yapısının ne şekilde gösterileceğini seçeriz. Google botlarının içeriklerde yer alan sayfaları domain adıyla beraber okuduğunu düşünürsek mümkün olduğunca kısa url’ler kullanmalıyız.
WordPress Sitede Linkler Neden Çalışmıyor?
Yeni bir web site kopyaladınız veya başka bir sunucuya taşıma işlemi gerçeleştirdiniz. Baktınız ki anasayfadan hiç bir yere link çıkışı yapılmıyor. Bütün linkleriniz 404 hatası veriyor. Panik yapmanıza gerek yok. FTP bağlantısı ile sunucunuza bağlanın. Public_html dizinine girin. Ana dizinde beyaz simgesi olan htaccess dosyasını göreceksiniz. Bu dosyayı silin. WordPress panelinize geri dönerek ayarlar bölümüne girin. Kalıcı bağlantılar seçeneğine tıklayın. Açılan pencerenin en altında bulunan kaydet butonuna tıkladığınızda htaccess dosyası yeniden oluşturulacak ve siteniz sorunsuz çalışacaktır.
- Web Sitesini Arama Sonuçlarına Kapatma - 12 Nisan 2018
- Facebook Videoları Otomatik Oynatma Nasıl Kapatılır? - 3 Nisan 2018
- WordPress Kalıcı Bağlantılar Nedir? Nasıl Düzenlenmelidir? - 28 Mart 2018
- Dizin Kapsamı Sorunları Nedir? - 19 Mart 2018
- Responsive Tasarım Nedir? - 17 Mart 2018
- Kod – İçerik Oranı ve SEO - 17 Mart 2018
- Web Tasarımda Framework Kullanımı - 26 Şubat 2018
- WordPress Tema Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler - 19 Şubat 2018
- Whatsapp Business Nedir? Özellikleri Nelerdir? - 14 Şubat 2018