
Web tasarımda framework kullanımı konulu bu yazıda geliştireceğiniz projeleriniz için neden bir framework kullanmanız gerektiğiniz yer alıyor.
Web tasarımcılar bilir, bir web site tasarımı yapmanın bir çok yolu vardır. WordPress, Joomla, Opencart gibi büyük kütüphaneye sahip yazılımlar ile yapılabileceği gibi temel arayüz tasarımlarınızı yapabileceğiniz kendo ui veya bootstrap gibi teknolojiler de mevcut. Onlarca farklı yöntem arasında iş yükünüzü hafifleterek sadece kullandığınız kodların projede bulunduğu ve responsive özelliğe sahip olması gibi etmenlerden dolayı hepsinin arasında göze çarpan ve bir çok tasarımın temelini oluşturmaya başlayan bootstrap framework’u kullanabilirsiniz.
Boostrap Framework Nedir?
Bir web sayfasını sütunlara bölme özelliği ile frameworkler arasında en çok kullanılandır. Hesaplamalar yaparak içeriklerinizi harika bir şekilde tarayıcı uyumlu hale getirebilirsiniz. Temel mantığı anlaşıldığı takdirde küçük hesaplar yaparak tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Bootstrap öğrenmeye başladığınızda masaüstü ve geniş ekran cihazlardan 12 sütun, mobil cihazlarda 18 sütun özelliğini kullanacak ve mantığını oturtacaksınız.
Bootstrap Kullanmak Zorunda Mısınız?
Tabi ki de sadece Bootstrap kullanmak zorunda değilsiniz. Fakat Bootstrap’ın çıkış amacı web’e bir standart getirip kullanılan tasarımların butonlar vs. olsun göze aşina olması amacıdır. Günümüzde bir çok wordpress tema tasarımı bile Bootstrap Framework üzerine inşa ediliyor. Ayrıca frameworkler arasında en çok tercih edilen olması rastlantı olamaz öyle değil mi?
Framework Kullanmanın Avantajları
Framework kullanmanın en önemli avantajı çalışma alanınız için ihtiyacınız olan her şeyin mevcut olmasıdır. Örneğin web sayfanızda kullanacağınız bir buton oluşturmak için satırlarca css stili tanımlamanız gerekirken bootstrapta veya diğer frameworklerde buton kodunuz hazırdır ve sadece kullanacağınız yere class vermeniz yeterlidir.
Diğer bir avantajı ise kod içerik oranını göz önüne alacak olursak, hazır temalarda bulunan ve kullanmadığımız binlerce satır kod seo açısında tasarıma yönelik görüldüğü için bizim de binlerce satır yazı içeriği girmemiz gerekiyor ki içerik oranı fazla olsun… Fakat frameworklerde sadece kullanacağınız kodun dışında bir kod bulunmayacağı için bu problem de ortadan kalkar.
Hız Avantajı
Bootstrap ile saniyeler içerisinde değil 1 saniyede açılan web projeleri geliştirmeniz mümkün. WordPress gibi site hızına etki edecek animasyon, eklenti vb. içerikler olmadığı için büyük projelerde sizi oldukça rahat tutacaktır.
Tüm Sistemlerle Uyumlu Çalışır
Öyle ki bir e-ticaret projesi geliştirdiğinizde ürünleri toplu olarak çekmek isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda entegrasyon yapmanız gerekir ve bootsrap html css ve kendi js dosyasından ibaret olduğu için tüm sistemlerle uyumlu çalışacaktır.
- Web Sitesini Arama Sonuçlarına Kapatma - 12 Nisan 2018
- Facebook Videoları Otomatik Oynatma Nasıl Kapatılır? - 3 Nisan 2018
- WordPress Kalıcı Bağlantılar Nedir? Nasıl Düzenlenmelidir? - 28 Mart 2018
- Dizin Kapsamı Sorunları Nedir? - 19 Mart 2018
- Responsive Tasarım Nedir? - 17 Mart 2018
- Kod – İçerik Oranı ve SEO - 17 Mart 2018
- Web Tasarımda Framework Kullanımı - 26 Şubat 2018
- WordPress Tema Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler - 19 Şubat 2018
- Whatsapp Business Nedir? Özellikleri Nelerdir? - 14 Şubat 2018